Президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде домакин на италианската министър-председателка Джорджа Мелони в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде домакин на италианската министър-председателка Джорджа Мелони в
Коментари Харесай

Байдън приема Джорджа Мелони в Белия дом

Президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде хазаин на италианската министър-председателка Джорджа Мелони в Вашингтон на 27 юли и двамата водачи ще обсъдят редица въпроси, в това число войната в Украйна и трансатлантическото съдействие във връзка с Китай, оповестиха от Белият дом, съобщи Ройтерс.

Лидерите ще обсъдят и развиването на обстановката в Северна Африка и идното председателство на Италия на Г-7 през 2024 година, заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер в изказване.

Това ще бъде първото публично посещаване на Мелони в Съединени американски щати, откогато встъпи в служба предходната година.

Мелони удостовери визитата си на конференция в в края на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Италиански дипломати обявиха, че Мелони е желала да се види с Байдън преди да реши дали да изтегли Италия от китайската самодейност " Един пояс, веднъж ". През 2019 година Италия стана първата и към този момент единствена страна от Г-7, която се причисли към извънредно амбициозната стратегия на Пекин, която съгласно критиците ще даде опция на Китай да получи надзор върху чувствителни технологии и жизненоважна инфраструктура.

Италия ще ръководи Г-7 през идната година и Мелони съобщи, че възобновяване на Украйна ще бъде във фокуса на вниманието ѝ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР